top of page

Aloe arborescens

Λίγα λόγια για την Αloe Arborescens

Η Αλόη Αρμπορέσκενς όπως και η Αλόη Βέρα, είναι ένα από τα 300 είδη της οικογένειας των «Aloeacee» και η πιο πλούσια σε ενεργά συστατικά. Ξεπερνά σε τριπλάσιο βαθμό αυτά της Αλόης Βέρα.

Η Αλόη ήταν γνωστή για χιλιάδες χρόνια σε πολλούς και διάφορους ιστορικούς πολιτισμούς, οι οποίοι τη θεωρούσαν μυθικό και μαγικό φυτό και τη χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικό φυτό. Εισήχθη στην κατηγορία των καθαρτικών και η φαρμακολογική του χρήση άρχισε να εκτιμάται, όπως ήδη συνέβαινε στους αρχέγονους καιρούς, για να μπορέσει να αναγνωριστεί μετά από περισσότερο από έναν αιώνα.

Από το 1930 και μετά, πολλοί ερευνητές αφιερώθηκαν στη μελέτη του φυτού αναλύοντας τα τμήματά του, μέσα και έξω. Μέσα σε γενικότερο πλαίσιο, έχει αναγνωριστεί η πραγματική θεραπευτική ιδιότητα του ζελέ της αλόης, όσον αφορά τις μεμονωμένες ιδιότητες των βλεννοπολυσακχαριτών, την πρωτεολυτική δραστηριότητα των ενζύμων και τα αμινοξέα.

 

Τώρα επιτέλους, έχουμε γνώση της χημικής σύνθεσης της αλόης και του ζελέ, αλλά και ολόκληρου του φύλλου. Γνωρίζουμε ότι έχει διάφορες ανθρακινόνες, τα μυστικά των οποίων δηλώνουν την ικανότητά του να εξαφανίζει ασθένειες, που έχουν μεγαλύτερη δύναμη καταστολής από ό, τι η βακτηριοκτόνος δύναμη των αντιβιοτικών. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η αλόη έχει αναλγητικές ιδιότητες και καταπολεμά μολύνσεις, περιέχει βιταμίνες και ανόργανα άλατα, που δρουν ως θεραπευτικά στοιχεία και ως φορείς ενεργοποίησης άλλων θεραπευτικών συστατικών. Όλα λειτουργούν συνεργιστικά, για να προμηθεύσουν με ένα φυσικό, με φυτική βάση, συστατικό τις βιολογικές απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.
 

Το κείμενο είναι βασισμένο στο βιβλίο «Ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί», του Πατέρα Ρομάνο Ζάγκο OFM. Το πολυδιαβασμένο βιβλίο που κυκλοφορεί τώρα στην 5η του έκδοση.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Από τον Πατέρα Romano Zago.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Μισό κιλό μέλι μέλισσας (βιολογικό μέλι)

  • 40-50 ml (περίπου 6 κουταλιές της σούπας) απόσταγμα (grappa, κονιάκ, ουίσκι κλπ)

  • 350 γρ. φύλλα Aloe Arborescens: 2,3,4 ή 5 φύλλα, φτάνει να έχετε τη σωστή ποσότητα.

aminoksea.jpg
Ousies.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αφαιρέστε τα αγκάθια από τις άκρες των φύλλων και καθαρίστε τα από την σκόνη με ένα στεγνό πανί ή σφουγγάρι. Κόψτε τα φύλλα σε κομμάτια (χωρίς να αφαιρέσετε την επιδερμίδα) και βάλτε τα στο μίξερ μαζί με το μέλι και το αποστάγμα που επιλέξατε. Ανακατέψτε τα καλά και το παρασκεύασμα είναι έτοιμο για χρήση.Μην το σουρώσετε και μην το ψήσετε. Πρέπει να φυλάξετε το μίγμα σας μέσα ένα σκούρο βαζάκι, καλά κλεισμένο με καπάκι, στο ψυγείο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Παίρνετε μια κουταλία της σούπας 20 με 30 λεπτά πριν τα τρία κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο). Ανακατέψτε καλά πριν την χρήση.
Αφού ξεκινήσετε τη θεραπεία είναι σημαντικό να καταναλώσετε όλο το περιεχόμενο του βάζου. Μόλις το τελειώσετε θα ήταν καλό (σας συμβουλεύουμε) να κάνετε ιατρικές εξετάσεις (ειδικά σε περίπτωση καρκίνου). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα σας δείξουν τι αποτέλεσμα είχατε και θα σας υποδείξουν το επόμενο σας βήμα. Αν τα αποτελέσματα δεν δείξουν κάποια βελτίωση μετά το πρώτο βαζάκι, θα πρέπει να κάνετε και δεύτερο κύκλο θεραπείας μετά από μια διακοπή 5 με 10 ημερών.
Ο κύκλος αυτός θα πρέπει να επαναλαμβάνεται όσο τον δυνατόν πιο συχνά για να καταπολεμηθεί η ασθένεια. Αν δεν έχετε κανένα αποτέλεσμα μετά από τέσσερα βαζάκια, διπλασιάστε την δόση, παίρνοντας δύο κουταλιές της σούπας πριν από κάθε γεύμα.

bottom of page